Home » Over het COVID Dashboard

Over het COVID Dashboard

In dit COVID dashboard wordt alle actuele informatie van de Coronacrisis in Nederland getoond. De informatie wordt simpel en overzichtelijk samengevat in het dashboard. Op deze pagina lees je meer over het idee achter het dashboard en de makers van het COVID dashboard

COVID Dashboard Nederland
COVID Dashboard Nederland, regionaal en actueel inzoomen

Voor wie? Iedereen kan het dashboard vrij gebruiken. Het COVID Dashboard is bedacht door Emiel en Mathijs om te helpen bij de bestrijding van de Coronacrisis. Het design van het COVID dashboard is geoptimaliseerd voor organisaties met een rol in deze crisis, zoals GGD’s, veiligheidsregio’s, ziekenhuizen en gemeenten. Deze organisaties gebruiken het dashboard bij de beeldvorming van de crisis en om het effect van maatregelen te monitoren. De uitbraakmonitor is een goed hulpmiddel om nieuwe brandhaarden op te sporen.

Eigen data? Wil je eigen data toevoegen of het dashboard op maat maken voor je eigen organisatie? Dit is snel te realiseren en hier helpen we uiteraard graag bij.

Ideeën of tips? Feedback waarderen we zeer! Neem gerust contact op.


De makers

Mathijs Birze, COVID Dashboard Nederland
Mathijs Birze
Trainee van Trainee.nl (beschikbaar voor een opdracht)
Emiel Sanders, COVID Dashboard Nederland
Emiel Sanders
Zelfstandig adviseur informatie gestuurd werken voor veiligheids- en crisisorganisaties. 06-82536893

COVID Dashboard in het nieuws | Toepassingen met het Dashboard:

Nieuwszender L1Limburg gebruikt het coviddashboard als bron voor nieuwsberichten op haar website

Diverse veiligheidsregio’s, GGD’s, ziekenhuizen en gemeenten gebruiken informatie van coviddashboard bij haar dagelijkse werkzaamheden, in LCMS en bij beeldvorming in crisisteams.

Parcival – adviseurs in crisismanagement – gebruikt het coviddashboard om haar klanten te informeren

Het online tijdschrift van de crisismanager interviewde Emiel en Mathijs over de ervaringen van het maken van het COVID Dashboard. Ook DigiTaLenten interviewde ons over de totstandkoming van het dashboard.

7 mei was het COVID Dashboard te zien in Nieuwsuur. De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid gaf een inkijkje bij de bestrijding van de Coronacrisis.


Wijzigingshistorie

Omschrijving
Augustus: Uitbraakmonitor verder verbeterd. gestart met dagelijkse tweet met minianalyse.
juli: Uitbraakmonitor gewijzigd, legenda toegevoegd en FAQ aangevuld. Te volgen op Twitter Follow @CoviddashboardN uitbraakmonitor volgens Duits model toegevoegd.
juni: Het aantal nieuwe besmettingen is heel laag. Zaak om dit zo te houden, om dit goed te monitoren de Uitbraakmonitor gelanceerd
mei: De Coronacrisis duurt waarschijnlijk nog lange tijd, daarom zal de behoefte aan real time informatie nog aanhouden, hiervoor de site https://www.coviddashboard.nl gelanceerd. Startpagina en over de makers van dit COVID dashboard toegevoegd.
maart: Lancering Dashboard, in periode maart t/m wekelijks verbeteringen doorgevoerd op basis van de actuele situatie